top of page

Τι πραγματικά γνωρίζεται για τα ///M3 CSL?


Η BMW M3 CSL ήταν μια περιορισμένη έκδοση της Μ3, με μόνο 1.400 αυτοκίνητα που η παραγωγή έγινε το 2004. Ποτέ δεν κυκλοφόρησαν στην αγορά της Βορείου Αμερικής, και ήταν μόνο διαθέσιμη σε δύο χρώματα - Silver Grey Metallic και μαύρο Sapphire μεταλλικό!

Το όνομα πάρθηκε με έμφαση το μειωμένο βάρος που είχε. Η Μ3 CSL έχει απόβαρο των 1.385 kg, 110 κιλά λιγότερο από την κανονική Μ3 Ε46 . Η CSL κατάφερε να μειώσει αυτά τα κιλά χρησιμοποιώντας τεχνολογία, την οποία η BMW εφάρμοζε πάνω σε μονοθέσια της Formula 1. Ένα μεγάλο ποσοστό της ηχομόνωσης M3 csl έχει αφαιρεθεί, μαζί με τα ηλεκτρικά καθίσματα και συστήματα πλοήγησης. Πολλά κομμάτια πάνω της είναι φτιαγμένα εξολοκλήρου από ανθρακονήματα.

Προκειμένου να βελτιωθεί η ικανότητα χειρισμού του αυτοκινήτου, βελτιώθηκε ολόκληρο το σύστημα ανάρτησης με ειδικά σχεδιασμένα, αγωνιστικά πιο σκληρά ελατήρια. Το σύστημα πέδησης επίσης βελτιώθηκε δίνοντας στην CSL μεγαλύτερους δίσκους και δαγκάνες, μπροστά και πίσω. Επίσης δόθηκε ένα σύστημα δυναμικού ελέγχου ευστάθειας με ρύθμιση "Μ λειτουργία track'', που επέτρεψε στο αυτοκίνητο να κινείται στα απόλυτα όρια όταν ήταν ενεργοποιημένο.

Ο κινητήρας του CSL φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει ίδιος, ''φορώντας'' πιο άγριους εκκεντροφόρους, μεγαλύτερη ανθρακονιμάτινη εισαγωγή, βελτιωμένο σύστημα εξαγωγής με μεγαλύτερες βαλβίδες εξαγωγής επίσης!

Η CSL επίσης είχε διάφορες αισθητικές τροποποιήσεις πάνω στα πρότυπα του Μ3. Ελαφρύτερο και πιο αεροδυναμικό αμάξωμα με αρκετά έξτρα ανθρακονήματα στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα τα οποία βοηθούσαν κατά 50% στις υψηλές ταχήτητες. Στον προφυλακτήρα επίσης πλέων στην CSL υπάρχει μια τρύπα που βοηθάει στην ροή δροσερού αέρα στο νέο σχεδιασμένο σύστημα εισαγωγής. Το πορτμπαγκάζ έχει επανασχεδιαστεί ώστε να ενσωματώσει ένα υπερυψωμένο χείλος, σε αντίθεση με το πρότυπο M3 όπου απλά προστίθεται σε μια επίπεδη επιφάνεια.

Πολύ γνωστό το σύστημα (SMG II) 6-τάχυτο Getrag ,μετάδοση με ηλεκτροϋδραυλικά που ενεργοποιεί το πεντάλ του συμπλέκτη, παρόμοιο με ένα μετάδοσης Φόρμουλα 1. 'Ηταν σε θέση να κάνει αλλαγές σε 0,08 δευτερόλεπτα.

Αυτά για το ///Μ3 CSL. Δίκαια μπορούμε να το λέμε το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης!

 


bottom of page