top of page

Η ομορφιά της Alpina Gran Coupe B6, ξεπερνάει την απλή αισθητική !


Η μυική της κομψότητα, συνδυάζεται απόλυτα με τα νέα αεροδυναμικά της στοιχεία, εξασφαλίζοντας πλέον απίστευτη οδηγική απόλαυση και άκρως ασφαλή, ακόμα και με πολύ ψηλές ταχύτητες !

Με τον ειδικά κατασκευασμένα κινητήρα της ALPINA, V8 600 ίππων, μπορεί κάποιος τολμηρός οδηγός να δοκιμάσει να αγγίξει την ταχύτητα των 100 χιλιομέτρων/ώρα, από στάση, σε μόλις 3,6 δευτ. ! Διαθέτει δυο υπερσυμπιεστές με υψηλής ακρίβειας μεταβλητού χρονισμού και φτάνει εύκολα την τελική ταχύτητα των 330 χιλιομέτρων/ώρα, μια θαυμάσια τιμή αν σκεφτεί κανείς ό,τι μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που δεν θεωρείτε sport car.

Ο βελτιωτικός οίκος ALPINA, φρόντισε επίσης να εφαρμόσει ένα αποκλειστικά εξειδικευμένο σύστημα εξάτμισης. Το ανοξείδωτο ατσάλι δίνει την ευκαιρία να παραχθεί ένας βαθύς μπάσος ήχος και ταυτόχρονα πολύ διακριτικός. Στην λειτουργία SPORT όμως, μόνο διακριτικός δεν είναι ο θόρυβος της.

Όσο για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, δεν θα μπορούσε κανείς να μην προσέξει το τιμόνι της B6, το οποίο είναι φτιαγμένο στο χέρι με ειδικές εσοχές στις λαβές, για τα πιο απαιτητικά χέρια. Στο καντράν και στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου κυριαρχεί μαλακό μπλέ και το κόκκινο χρώμα, ενώ υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες στις πόρτες και γύρω από τα όργανα από ξύλο Myrtle.

Δεν θα μπορούσαμε να σταματήσουμε όλη αυτήν την ιπποδύναμη χωρίς τους ειδικά βελτιωμένους δίσκους ALPINA και τα τακάκια διαμέτρου : 14,7 ιντσών μπροστά και 14,6 ιντσών πίσω. Όλα αυτά μέσα στις πανέμορφες ζάντες ALPINA, διάστασης 20 ιντσών!!

Το σπορ αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 ταχυτήτων με ALPINA SWITCH-TRONIC εξασφαλίζει ομαλή οδήγηση σε οποιαδήποτε ταχύτητα. Και με τον ρυθμιστή ALPINA SWITCH-TRONIC που έχει τοποθετηθεί στην κονσόλα, καθώς και με πρόσθετα κουμπιά στο τιμόνι προσαρμοσμένο στην ALPINA, έχετε τις λειτουργίες Sport και Manual ακριβώς στην άκρη των δακτύλων σας.

Το σύστημα xDrive, το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης της BMW, δουλεύοντας παράλληλα με τον έλεγχο δυναμικής ευστάθειας, όταν αισθανθεί την παραμικρή απώλεια πρόσφυσης, στέλνει πολύ έξυπνα περισσότερη ισχύ στον ασφαλέστερο τροχό βελτιώνοντας την πρόσφυση και παρέχοντας ουδέτερο και γρήγορο χειρισμό.

Αν λοιπόν νιώθεις έτοιμος για κάτι τέτοιο ξέρεις πως ότι πληρώνεις παίρνεις, οπότε μάθε πως η τιμή της ανέρχεται στις 121,300 δολάρια.

 


bottom of page