top of page

Alpina B4 S 2017 ,από τα δικά μας μάτια


Τι είναι αυτό λοιπόν?

Αν έχεις βγει στην αγορά και ψάχνεις ένα πολυτελή γρήγορο coupe άνω των 400 ίππων το μάτι σου θα πέσει κοντά σε, Mercedes-AMG C63, Audi RS5 και BMW M4! Πίστεψε μας όμως ό,τι είναι μια πολύ καλή ιδέα να ρίξεις και μια ματιά στην Alpina B4 S Biturbo.

Το B4 S, το οποίο αντικαθιστά το παλιό B4, βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το M4, η οποία έχει υποστεί εκτεταμένες τεχνικές και αισθητικές προσαρμογές, σύμφωνα με τις παραδόσεις της Alpina. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι μια πιο ισχυρή αλλά λιγότερο επικεντρωμένη εναλλακτική λύση για την BMW.

Κάτω από το καπό της B4 S, κάποιος θα συναντήσει έναν 3 λίτρων κινητήρα τον οποίο η BMW έχει ''μαγειρέψει'' και έχει πολλά στοιχεία από τους κινητήρες της σειράς 3. Ο κινητήρας της B4S χρησιμοποιεί δύο turbo που είναι 10% μεγαλύτερα, ένα σύστημα ψύξης που είναι 20% μεγαλύτερο και έναν αναβαθμισμένο ψύκτη νερού με 35% μεγαλύτερη χωρητικότητα!

Η μέγιστη ισχύς της BMW ALPINA B4S ανέρχεται στους 436 ίππους στις 5500-6250/στροφές και η ροπή του φτάνει τα 487lb ft στις 3000/στροφές. Με τα αριθμητικά στοιχεία αυτά είναι 9 ίππους και 81lb ft περισσότερα από το M4, αν και το B4 S, έρχεται μόνο με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων, το οποίο είναι 90kg βαρύτερο. Ακόμα, αυτή η προστιθέμενη ροπή βοηθά το Alpina να επιταχύνει από μηδέν σε 100χλμ σε 4.2sec, ένα δέκατο πιο γρήγορα από το M4!!

Η Alpina αφήνει ίδια ανάρτηση με την μόνη διαφορά, λιγότερο ''επιθετικά'' ελατήρια από αυτά της Μ4. Όσο για το σαλόνι, ο σχεδιασμός παραμένει ίδιος με μόνη διαφορά ότι το δέρμα είναι DAKOTA.

Πως είναι λοιπόν όταν παίρνει μπροστά!?...

Από το κουμπί της εκκίνησης του κινητήρα μέχρι και το πρώτο πάτημα του γκαζιού στην sport λειτουργία είναι ένα υποκειμενικό θηρίο. Αμέσως κανείς καταλαβαίνει ότι δεν ξεσηκώνει τόσο πολύ τον κόσμο, διότι στην B4 S έχει τοποθετηθεί μια ολόσωμη εξάτμιση Akrapovič με σκοπό να την κάνει να έχει λεπτότερη ''φωνή''.

Αφήνουμε μερικές φωτογραφίες παρακάτω να την χαζέψετε όσο θέλετε εσείς!!!

 

bottom of page