top of page

Ποιός δεν θα ήθελε αυτό το brutal εργαλείο στο γκαράζ του?


Με την κατά πολύ αυξημένη ισχύ του το Ε39 Μ5 ξεπέρασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων προηγούμενων γενιών. Σε αντίθεση βέβαια με τους προκατόχους του , το Ε39 Μ5 παρήχθη στην ίδια γραμμή συναρμολόγησης όπως τα κανονικά μοντέλα 5-series στο εργοστάσιο Dingolfing στη Γερμανία.

Το Ε39 Μ5 χρησιμοποιεί κινητήρα S62 V8, ο οποίος παράγει (294 kW (400 PS) 394 bhp) ! Επίσης όλα τα E39 M5S ήρθαν εξοπλισμένα με Getrag τύπου D εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Είναι το ίδιο κιβώτιο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην E39 540i, αλλά κάποιες αλλαγές έγιναν για να αντιμετωπίσουν την επιπλέον ισχύ που παράγεται από τον κινητήρα S62.

Οι διαφορές αποτελούν έναν ενισχυμένο συμπλέκτη,ένα πίσω διαφορικό με διαφορετικό βραχύτερο βήμα 3,15 και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με μέγιστο κλείδωμα 25%

Το περίφημο κουμπί ''sport'' στο ταμπλό, όταν ενεργοποιείτε από τον οδηγό αμέσως προσαρμόζει τις ηλεκτρονικές πεταλούδες γκαζιού για ακόμη πιο άμεσο αποτέλεσμα στο πάτημα του γκαζιού.

Όσο για την ταχύτητα και την επιτάχυνση του, η επίσημη ΒMW της Βορείου Αμερικής ενημέρωσε το 2003 πως 0-100 είχε μόλις σε 4,8 δευτ. και η τελική του ταχύτητα ανερχόταν στα 300χλμ , 186 μίλια.

Όλοι λοιπόν λίγο πολύ πιστεύουμε πως θα ήθελαν να το έχουν παρκαρισμένο στο γκαράζ τους αλλά και να το βολτάρουν με κάθε ευκαιρία.

 


bottom of page